Hvorfor Seifur og Katla kombination?

  • 1. juni 2016

Halgrimm Katla er mit eget opdræt, og et resultat jeg synes indeholder mange af de gode sider der er racetypisk. Hun er velbygget, stærk og med en krop i god balance. God tyk pels der er hård nok til at være smudsafvisende. Rør sig godt og er udholdende.

Er meget opmærksom og lærenem, stresser ikke over småting og reagerer ikke nervøst overfor skud og torden.

Hun er som alenehund ikke gøende, vi bor i byen, ved havnen i Svendborg, og der er ikke meget der kan få hende til at tage på vej. Hun elsker dog at løbe med andre artsfælder efter fugle, og her gør hun glad og gerne.

Hun er meget social, og har en evne til at glide af overfor aggressive hunde, hun får dem altid til at falde ned igen. Katte er en undtagelse, de skal jages men ikke gøres fortræd.

Hun er meget god til at gå spor, og det har vi arbejdet lidt med, både i hverdagen og på sporhold.

Hi Lydurs Seifur er en meget selvsikker og velafbalanceret hanhund. Jeg har som mentalbeskriver været med til at beskrive hele hans kuld på 7 hvalpe, da han var ca. 16 mdr. gammel, og var meget imponeret over hvor velfungerende kuldet gennemgående var.

Allerede der besluttede jeg, at jeg en dag ville bruge en af hannerne i avl. Seifurs kuld viste god kontakt til mennesker, god afreaktion, mod til at løse opgaver og 5-6 af dem var skudfaste. De matchede fint den Islandske Fårehunds profil.

Seifur blev valgt fordi han matchede Katla bedst .... i teorien. Men jeg føler mig overbevist om at det nok skal holde i virkeligheden.

Typemæssigt er de fine sammen, velformede hoveder, og begge med meget god og venlig udstråling.

Humørmæssigt glade og fuld af spillopper.

Udstillingsmæssigt er de i exellent klasse, Seifur er Dansk Champion.

Katla har været udstillet en gang som voksen hund, her blev hun bedste tæve i racen og fik certifikat.