N-kuldet efter den første uge

  • 13. april 2020

Lilla er ikke tilfreds med kun at have 4 hvalpe, så hun har sikret sig et passende supplement af sovedyr til de første dage.

Men hvalpene lærer hurtigt at skelne mellem kopierne og den ægte vare, så de søger sammen i én samlet klump når mor ikke lige er ved hånden.

To dage efter fødslen viste Lilla tegn som kunne tyde på en begyndende livmoderbetændelse, så for en sikkerheds skyld kom alle med til dyrlægen.
Han gav hende et skud penicillin og et skud kalk, og hun tog det pænt, selv om hun absolut ikke brød sig om det. Vi fik piller med hjem og fortsatte behandlingen resten af ugen.
Og når vi nu alligevel var der, fik alle 4 hvalpe et dyrlægecheck og et OK-stempel.
Så fik de prøvet det også.

Efter oplevelsen var Lilla ikke mere påvirket end at hun havde overskud til at give hvalpene et måltid inden turen hjem igen...

Efter et par dage på barselsorlov var Lilla frisk på at komme med på de daglige ture i forårsskoven. Her er hun sammen med bedstemor Katla på anemonejagt.

Hvalpene lærer tidligt at komme i menneskehænder. Og de er usædvanlig rolige og nemme at håndtere og falder gerne i søvn i vore hænder.

Verdens ondskab kan hurtigt blive lidt for overvældende for en lille hvalp. Så sker det jo at man falder i søvn over avisen...